Tajska sałatka
Składniki:
- 1 łyżka komosy białej
 - 1 mała marchew
 - 1/2 papryki
 - 1/3 ogórka
 - Garść świeżej czerwonej kapusty
 - Groszek konserwowy
 
- 2 łyżeczki sosu rybnego
 - 1 łyżeczka oliwy
 - 1 łyżeczka syropu z agawy
 - Świeża kolendra
 - Sól, pieprz
 
Przygotowanie:
Ugotuj komosę w osolonej wodzie.
Marchew pokrój w cienkie paski, kapustę poszatkuj. a ogórka pokrój w kostkę
Układaj składniki w misce.
Sos:
Sos rybny, oliwę, syrop z agawy i kolendrę wymieszaj. Dopraw i polej na sałatkę. 
Na wierzch posyp świeżą kolendrą i orzechami.

Komentarze
Prześlij komentarz