Tajska sałatka




Składniki:

  • 1 łyżka komosy białej 
  • 1 mała marchew
  • 1/2 papryki 
  • 1/3 ogórka
  • Garść świeżej czerwonej kapusty
  • Groszek konserwowy
Sos:

  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • Świeża kolendra
  • Sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj komosę w osolonej wodzie.
Marchew pokrój w cienkie paski, kapustę poszatkuj. a ogórka pokrój w kostkę
Układaj składniki w misce.

Sos:
Sos rybny, oliwę, syrop z agawy i kolendrę wymieszaj. Dopraw i polej na sałatkę. 
Na wierzch posyp świeżą kolendrą i orzechami.



Komentarze

Popularne posty