Zielona sałatka
Składniki:
(1 porcja)
- 100 g dorsza
- 200 g brokułu
- 100 g groszku konserwowego
- 1 łyżka pesto z bazylii
- Kilka zielonych oliwek
- Garść rukoli
- Mała czerwona cebula
Przygotowanie:
Dorsz:
Oczyść rybę, dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
Sałatka:
Podziel brokuł na mniejsze różyczki, włóż do wrzącej wody na ok. 2 minuty, następnie wyjmij i schłódź w lodowatej wodzie.
Cebulę pokrój na drobną kostkę.
Brokuł wymieszaj z groszkiem, oliwkami, rukolą, cebulą i dodaj pesto.
Sałatka:
Podziel brokuł na mniejsze różyczki, włóż do wrzącej wody na ok. 2 minuty, następnie wyjmij i schłódź w lodowatej wodzie.
Cebulę pokrój na drobną kostkę.
Brokuł wymieszaj z groszkiem, oliwkami, rukolą, cebulą i dodaj pesto.
Komentarze
Prześlij komentarz