Indyk słodko-ostry
Składniki:
(2 porcje)
- 300 g mięsa mielonego z indyka
- 250 g brokułów
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Olej do smażenia
- Garść orzechów ziemnych
- 2 łyżki syropu z agawy
- 3 łyżki sosu sojowego
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
- Bazylia
- Chilli
- Kurkuma
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, marchewkę pokrój w paski albo zetrzyj na tarce, brokuł porozdzielaj na drobne różyczki.
W większej patelni podsmaż cebule z czosnkiem, gdy się zarumieni dodaj mięso, dopraw solą, pieprzem i papryką słodką. Smaż około 10 minut.
Dodaj marchewkę, brokuł, sos sojowy i dopraw. Przykryj pokrywką i podduś około 20 minut na średnim ogniu. Dodaj orzechy i podaj z ry
Komentarze
Prześlij komentarz