Indyk słodko-ostry
Składniki:
(2 porcje)
- 300 g mięsa mielonego z indyka
 - 250 g brokułów
 - 2 marchewki
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - Olej do smażenia
 - Garść orzechów ziemnych
 - 2 łyżki syropu z agawy
 - 3 łyżki sosu sojowego
 - Sól
 - Pieprz
 - Papryka słodka
 - Bazylia
 - Chilli
 - Kurkuma
 
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, marchewkę pokrój w paski albo zetrzyj na tarce, brokuł porozdzielaj na drobne różyczki.
W większej patelni podsmaż cebule z czosnkiem, gdy się zarumieni dodaj mięso, dopraw solą, pieprzem i papryką słodką. Smaż około 10 minut.
Dodaj marchewkę, brokuł, sos sojowy i dopraw. Przykryj pokrywką i podduś około 20 minut na średnim ogniu. Dodaj orzechy i podaj z ry


Komentarze
Prześlij komentarz