Śniadaniowa frittata
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 cukinii
- 3 ogórki konserwowe
- Mała cebula
- 2 plasterki szynki
- Ser owczy
- Łyżeczka masła
- Pomidor
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Pokrój w kostkę cebulę oraz szynkę. Ogórki i cukinię pokrój w półksiężyce.
Wbij jajka do miski i roztrzep widelcem, dodaj ogórki oraz cukinię, dopraw i wymieszaj.
Podsmaż na patelni cebulę i szynkę (ok 3 minuty). Masę jajeczną wlej na patelnię, wymieszaj z cebulą i szynką. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu około 5 minut.
Przekręć na druga stronę, połóż plasterki pomidora, posyp serem i ponownie smaż około 5 minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz