Śniadaniowa frittata


Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/2 cukinii
  • 3 ogórki konserwowe
  • Mała cebula
  • 2 plasterki szynki
  • Ser owczy 
  • Łyżeczka masła
  • Pomidor
  • Sól i pieprz
Przygotowanie:
Pokrój w kostkę cebulę oraz szynkę. Ogórki i cukinię pokrój w półksiężyce.

Wbij jajka do miski i roztrzep widelcem, dodaj ogórki oraz cukinię, dopraw i wymieszaj.

Podsmaż na patelni cebulę i szynkę (ok 3 minuty). Masę jajeczną wlej na patelnię, wymieszaj z cebulą i szynką. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu około 5 minut. 
Przekręć na druga stronę, połóż plasterki pomidora, posyp serem i ponownie smaż około 5 minut.

Smacznego!


Komentarze

Popularne posty