Naleśniki z serem feta i tuńczykiem
(5 naleśników)
Naleśniki:
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml wody
- Olej do smażenia
Nadzienie:
- 150 g sera feta
- 50 g tuńczyka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 5 pomidorów suszonych
- 2 łyżki kukurydzy
- Natka pietruszki
- Pieprz
Przygotowanie:
Przygotuj masę na naleśniki. Mikserem wymieszaj mąkę, jajka, mleko i wodę. Jeżeli masa jest gęsta, dodaj wodę. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Nadzienie:
Cebulę i pomidory suszone pokrój w drobną kostkę.
W misce wymieszaj ser, tuńczyka, cebulę, suszone pomidory, kukurydzę, posiekaną pietruszkę i dopraw pieprzem. Posmaruj naleśniki, zawiń i gotowe.
Nadzienie:
Cebulę i pomidory suszone pokrój w drobną kostkę.
W misce wymieszaj ser, tuńczyka, cebulę, suszone pomidory, kukurydzę, posiekaną pietruszkę i dopraw pieprzem. Posmaruj naleśniki, zawiń i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz