Naleśniki z serem feta i tuńczykiem



Składniki:
(5 naleśników)
Naleśniki:
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • Olej do smażenia 
Nadzienie:
  • 150 g sera feta
  • 50 g tuńczyka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 5 pomidorów suszonych 
  • 2 łyżki kukurydzy
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
Przygotowanie:
Przygotuj masę na naleśniki. Mikserem wymieszaj mąkę, jajka, mleko i wodę. Jeżeli masa jest gęsta, dodaj wodę. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.

Nadzienie:
Cebulę i pomidory suszone pokrój w drobną kostkę.
W misce wymieszaj ser, tuńczyka, cebulę, suszone pomidory, kukurydzę, posiekaną pietruszkę i dopraw pieprzem. Posmaruj naleśniki, zawiń i gotowe.




Komentarze

Popularne posty