Bananowe gofry
Składniki 4 gofry:
- 1 jajko
- 100 gram mąki pszennej
- 50 gram mąki orkiszowej
- 1 banan
- 100 ml mleka owsianego (możesz użyć każdego innego mleka)
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- Słodzik
Do podania:
- 1/2 banana
- Łyżka miodu
- Jogurt grecki
Przygotowanie:
W misce rozgnieć widelcem banana. Dodaj mąkę, jajko, cynamon, słodzik oraz mleko i wymieszaj. Masa ma być gęsta.
Rozgrzej gofrownice, posmaruj olejem i piecz około 5 minut jednego gofra.
Dodatkowo- karmelizowany banan
Na patelnie wlej łyżkę miodu i doprowadź do zagotowania. Dodaj pokrojonego w plastry banana i otocz z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz