Bananowe gofry
Składniki 4 gofry:
- 1 jajko
 - 100 gram mąki pszennej
 - 50 gram mąki orkiszowej
 - 1 banan
 - 100 ml mleka owsianego (możesz użyć każdego innego mleka)
 - 1/4 łyżeczki cynamonu
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 - Słodzik
 
Do podania:
- 1/2 banana
 - Łyżka miodu
 - Jogurt grecki
 
Przygotowanie:
W misce rozgnieć widelcem banana. Dodaj mąkę, jajko, cynamon, słodzik oraz mleko i wymieszaj. Masa ma być gęsta.
Rozgrzej gofrownice, posmaruj olejem i piecz około 5 minut jednego gofra.
Dodatkowo- karmelizowany banan 
Na patelnie wlej łyżkę miodu i doprowadź do zagotowania. Dodaj pokrojonego w plastry banana i otocz z obu stron. 



Komentarze
Prześlij komentarz