Dorsz w sosie słodko - kwaśnym
Dorsz w sosie słodko - kwaśnym
Składniki:
(1 porcja )
- Dorsz
- Cebula
- Pomidor
- Pół marchwi
- Pół papryki ( u mnie zielona )
- 2 plastry ananasa
- 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Olej do smażenia
Przyprawy:
- Sól
- Pieprz
- Bazylia
- Czosnek
Dorsz
- Rybę obsypuję przyprawami i cebulą, odstawiam na kilka godzin do lodówki ( będzie bardziej aromatyczna )
- Smażę na małym ogniu z obu stron.
Sos
- Marchew i paprykę kroję w małe paseczki.
- Ananasa i pomidora kroję w kostkę i bardzo drobno cebulę.
- Do naczynia wlewam przecier, jogurt i warzywa i doprawiam
- Całość przelewam na patelnię i przykrywam pokrywką.
- Sos duszę na małym ogniu ok 20 minut.
- Co jakiś czas mieszam i dolewam wodę.
Następnie do sosu dokładam rybę i mieszam.
Komentarze
Prześlij komentarz