Dorsz w sosie słodko - kwaśnym

 Dorsz w sosie słodko - kwaśnym 



Składniki:
(1 porcja )

  • Dorsz
  • Cebula
  • Pomidor
  • Pół marchwi 
  • Pół papryki ( u mnie zielona )
  • 2 plastry ananasa
  • 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Olej do smażenia
Przyprawy:
  • Sól
  • Pieprz
  • Bazylia
  • Czosnek
Przygotowanie:
     Dorsz
  1.  Rybę obsypuję przyprawami i cebulą, odstawiam na kilka godzin do lodówki ( będzie bardziej aromatyczna )
  2. Smażę na małym ogniu z obu stron.
Sos
  1. Marchew i paprykę kroję w małe paseczki. 
  2. Ananasa i pomidora kroję w kostkę i bardzo drobno cebulę.
  3. Do naczynia wlewam przecier, jogurt i warzywa i doprawiam
  4. Całość przelewam na patelnię i przykrywam pokrywką.
  5. Sos duszę na małym ogniu ok 20 minut.
  6. Co jakiś czas mieszam i dolewam wodę.
Następnie do sosu dokładam rybę i mieszam.


Popularne posty