piątek, 24 lutego 2017

Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem

Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem.


Składniki:
( 8 muszelek )
  • 250 g piersi z kurczaka
  • Makaron - muszelki ( żytni z pełnego ziarna )
  • 200 g szpinaku mrożonego - Hortex
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół cebuli
  • 2 łyżki ketchupu
  • Ser mozzarella
  • Olej do smażenia 
Przyprawy: 
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek 
  • Przyprawa do gyrosa
  • Bazylia
Przygotowanie:
  1. Makaron gotuję al dente.
  2. Rozmrażam szpinak.
  3. Pierś mielę albo bardzo drobno kroję i doprawiam.
  4. Czosnek i cebulę podsmażam i dodaję pierś.
  5. Do usmażonej piersi dodaję szpinak i pokrojonego pomidora.
  6. Faszeruję muszelki pozostawiając odrobinę farszu na patelni.
  7. Do pozostałej części farszu dodaję ketchup i około pół szklanki wody, chwilę gotuję i polewam muszelki.
  8. Mozzarellę rozrywam i rozkładam na muszelki.
  9. Całość wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na około 15 minut.


Mój dzień z Hortex

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz