Ryba w naleśniku
Ryba w naleśniku.
Składniki:
( ciasto na naleśniki )
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 1 - 1,5 szklanki wody ( ciasto nie może może być bardzo gęste i bardzo rzadkie )
Składniki:
( nadzienie )
- 2 filety rybne
- Papryka
- Kukurydza
- Ogórek konserwowy
- Cebula
- Ketchup
Sos czosnkowy
- Jogurt grecki
- Czosnek
- Sól
- Pieprz
- Odrobina czosnku w proszku
Przygotowanie:
- Rybę pokroiłam, doprawiłam i odstawiłam na kilka godzin do lodówki. ( ryba musi być sucha )
- Naleśniki usmażyłam w tradycyjny sposób ( ewentualnie można dodać więcej przypraw )
- Zrobiłam sos czosnkowy.
- Spód naleśnika posmarowałam sosem czosnkowym, następnie wyłożyłam rybę, ogórka, kukurydzę, paprykę i cebulkę ( można dodać inne warzywa )
- Na wierzch polałam ketchupem.
- Zwinęłam naleśnika i wbiłam wykałaczkę żeby nie rozleciały się.
- Całość włożyłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, na około 45 min.
Komentarze
Prześlij komentarz