Gofry bez glutenu z serkiem wiejskim

Składniki:

  • 50 gram mąki gryczanej
  • 50 gram mąki kukurydzianej
  • 50 gram mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka 
  • 100 ml wody
  • 1 serek wiejski mlekovita bez laktozy 
  • Proszek do pieczenia 
  • Słodzik/ cukier
  • 1 łyżka masła
Przygotowanie:
  1. Rozgrzewam gofrownicę i smaruję masłem.
  2. Łącze suche składniki (mąki, proszek do pieczenia i cukier), dodaję jajka, wodę, mleko, masło i miksuję.
  3. Na koniec dodaję serek wiejski i mieszam łyżką.
  4. Nakładam porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażę około 3 minut (aż się zarumienią)

Mlekovita - najlepsza na każdą porę dnia

Komentarze

Popularne posty