Spaghetti
Składniki:
(2 porcje)
- ok 100 gram makaronu spaghetti
 - 200 gram sardynek norweskich (szprotki)
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 łyżka bułki tartej
 - 1 garść rukoli
 - Olej do smażenia
 - Sól
 - Pieprz
 - Papryka ostra
 
Przygotowanie:
- Makaron gotuję wedle instrukcji na opakowaniu (al dente).
 - Podsmażam bułkę tartą z posiekanymi ząbkami czosnku i szczyptą soli. Smażę, aż bułka się zarumieni i przesypuję na ręcznik papierowy.
 - Czosnek siekam i kroję sardynki. Podsmażam i doprawiam solą, pieprzem oraz papryką ostrą.
 - Dodaję rukolę i ugotowany makaron (smażę około 5 minut).
 - Wcześniej przygotowaną bułkę tartą z czosnkiem posypuję danie.
 



Komentarze
Prześlij komentarz