Spaghetti


Składniki:
(2 porcje)

  • ok 100 gram makaronu spaghetti
  • 200 gram sardynek norweskich (szprotki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 garść rukoli
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra
Przygotowanie:
  1. Makaron gotuję wedle instrukcji na opakowaniu (al dente). 
  2. Podsmażam bułkę tartą z posiekanymi ząbkami czosnku i szczyptą soli. Smażę, aż bułka się zarumieni i przesypuję na ręcznik papierowy.
  3. Czosnek siekam i kroję sardynki. Podsmażam i doprawiam solą, pieprzem oraz papryką ostrą.
  4. Dodaję rukolę i ugotowany makaron (smażę około 5 minut).
  5. Wcześniej przygotowaną bułkę tartą z czosnkiem posypuję danie. 


Komentarze

Popularne posty