Spaghetti
Składniki:
(2 porcje)
- ok 100 gram makaronu spaghetti
- 200 gram sardynek norweskich (szprotki)
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 garść rukoli
- Olej do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Papryka ostra
Przygotowanie:
- Makaron gotuję wedle instrukcji na opakowaniu (al dente).
- Podsmażam bułkę tartą z posiekanymi ząbkami czosnku i szczyptą soli. Smażę, aż bułka się zarumieni i przesypuję na ręcznik papierowy.
- Czosnek siekam i kroję sardynki. Podsmażam i doprawiam solą, pieprzem oraz papryką ostrą.
- Dodaję rukolę i ugotowany makaron (smażę około 5 minut).
- Wcześniej przygotowaną bułkę tartą z czosnkiem posypuję danie.
Komentarze
Prześlij komentarz