Kotleciki rybne

Składniki:
(5 sztuk)
  • 100 gram fileta z dorsza
  • 1 jajko
  • 150 gram szpinaku ( użyłam rozdrobnionego)
  • 2 plastry sera sokół bez laktozy- Mlekovita
  • 2 ząbki czosnku 
  • Sól 
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Rybę bardzo drobno siekam nożem (można zmielić w maszynce)
  2. Dorsza mieszam ze szpinakiem, jajkiem, posiekanym czosnkiem i doprawiam.
  3. Z masy formuję kotleciki, jeżeli masa się rozlatuje należny dodawać łyżkę mąki. 
  4. Kotleciki są delikatne, więc należy smażyć je na średnim ogniu, aż się zarumienią. 






Mlekovita - najlepsza na każdą porę dnia

Komentarze

Popularne posty