Kotleciki z kalafiora i piersi kurczaka
Składniki:
(ok 12 sztuk)
- 500 g kalafiora (1 sztuka)
- 150 g piersi kurczaka
- 1 jajko
- Natka pietruszki
- Koperek
- Sól
- Pieprz
- Vegeta
Panierka:
- 1 jajko
- ok 5 łyżek mąki pszennej
Przygotowanie:
- Gotuję kalafiora w osolonej wodzie. Pierś kroję w drobną kostkę.
- Ugotowanego kalafiora blenduję z piersią kurczaka na gładką masę.
- Dodaję jajko, natkę pietruszki, koperek, doprawiam i mieszam (jeżeli masa będzie rzadka, należy dodać mąki).
- Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju.
- Formuję kotlety z masy, otaczam w mące, jajku i ponownie w mące.
- Kotleciki smażę na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut na jedną stronę.
Komentarze
Prześlij komentarz