Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem ricotta
Składniki:
Naleśniki:
(ok. 5 sztuk)
- 1/2 szklanki mąki pszennej (można zamienić na inną lub wymieszać)
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- Szczyptę soli i pieprzu
- Olej do smażenia
Farsz:
- 250 gram szpinaku
- 100 gram sera ricotta
- Ząbek czosnku
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
- Przygotowuję ciasto na naleśniki (łącząc ze sobą wszystkie składniki) i smażę.
- Na rozgrzanej patelni podsmażam czosnek i szpinak. Doprawiam solą i pieprzem.
- Do ostudzonego szpinaku dodaję ser ricotta i mieszam.
- Naleśniki smaruję farszem i zawijam w roladkę.
Komentarze
Prześlij komentarz