Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem ricotta


Składniki:
Naleśniki:
(ok. 5 sztuk)
  • 1/2 szklanki mąki pszennej (można zamienić na inną lub wymieszać)
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • Szczyptę soli i pieprzu 
  • Olej do smażenia
Farsz:
  • 250 gram szpinaku 
  • 100 gram sera ricotta
  • Ząbek czosnku
  • Sól 
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Przygotowuję ciasto na naleśniki (łącząc ze sobą wszystkie składniki) i smażę.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmażam czosnek i szpinak. Doprawiam solą i pieprzem.
  3. Do ostudzonego szpinaku dodaję ser ricotta i mieszam.
  4. Naleśniki smaruję farszem i zawijam w roladkę.



Komentarze

Popularne posty