Pierś nadziewana szpinakiem z musztardą i mozzarellą


Składniki:
(2 roladki)
  • 1/2 piersi kurczaka
  • 1/2 kulki sera mozzarella
  • ok 150 gram szpinaku (użyłam mrożonego)
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzewa do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  2. Pierś rozkrawam na dwie części, rozbijam tłuczkiem i doprawiam.
  3. W misce mieszam szpinak z musztardą, solą i pieprzem. 
  4. Na całej powierzchni mięsa rozsmarowuję szpinak i rozkładam pokrojony w plastry ser mozzarella.
  5. Zwijam w rulonik i spinam wykałaczkami żeby roladki się nie rozleciały. 
  6. Piekę około 30 minut.




Popularne posty