Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem
Składniki 2 porcje:
- 100 g makaronu (dowolny rodzaj)
- 200 g piersi kurczaka
- 200 g śmietany 18%
- 50 g sera mozzarella
- 1/2 cebulki
- Około 100 g pieczarek
- Łyżeczka szczypiorku
- 3/4 szklanki wody
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Pieczarki umyj i pokrój w plastry, cebulkę i kurczaka pokrój w kostkę. Pierś dopraw solą i pieprzem.
Ma patelni rozgrzej olej, włóż cebulę, pieczarki i podsmaż około 5 minut. Dodaj pierś i smaż, aż pierś nie będzie surowa.
Następnie na patelnie wlej 3/4 szklanki wody, zagotuj i dodaj śmietanę. Wymieszaj, dodaj ser mozzarellę, makaron, szczypiorek i dopraw solą oraz pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz