Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem


Składniki 2 porcje:
  • 100 g makaronu (dowolny rodzaj)
  • 200 g piersi kurczaka
  • 200 g śmietany 18%
  • 50 g sera mozzarella
  • 1/2 cebulki
  • Około 100 g pieczarek
  • Łyżeczka szczypiorku
  • 3/4 szklanki wody
  • Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Pieczarki umyj i pokrój w plastry, cebulkę i kurczaka pokrój w kostkę. Pierś dopraw solą i pieprzem.
Ma patelni rozgrzej olej, włóż cebulę, pieczarki i podsmaż około 5 minut. Dodaj pierś i smaż, aż pierś nie będzie surowa.

Następnie na patelnie wlej 3/4 szklanki wody, zagotuj i dodaj śmietanę. Wymieszaj, dodaj ser mozzarellę, makaron, szczypiorek i dopraw solą oraz pieprzem.




Komentarze

Popularne posty