Proteinowe batony z płatkami owsianymi


Składniki 6 sztuk:
  • 100 g płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 2 miarki odżywki białkowej
  • 1/2 banan 
  • 1/2 jabłka
  • Łyżka rodzynek albo żurawiny
  • 3 kostki czekolady gorzkiej
  • Łyżka orzechów
Przygotowanie:
Do miski wsyp 50 g płatków owsianych i zalej je wrzątkiem.
Jabłko i banana pokrój w kostkę.
Gdy płatki owsiane wystygną i wsiąkną wodę. dodaj pokrojonego banana i jabłko, jajko, odżywkę białkową, rodzynki, orzechy i czekoladę pokrojoną w kostkę. Wymieszaj i stopniowo dodawaj pozostałą część suchych płatków owsianych. Masa ma myć gęsta i zwarta (jeżeli masa nie jest gęsta, możesz dodać większą ilość płatków).

Na blachę wyłóż papier do pieczenia i formuj batoniki w kształcie prostokąta.

Piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  


Komentarze

Popularne posty