wtorek, 12 września 2017

Chińszczyzna

Witam!
 Coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Do wykonania duże umiejętności kulinarne nie są potrzebne, wystarczy chwila cierpliwości, a pyszny smak gwarantowany :)



Składniki:

  • 40 gram makaronu ryżowego
  • 150 gram piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 200 gram mieszanki chińskiej ( marchewka, papryka, cebula, kiełki i chińskie grzybki mun)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Cebulę i pierś kroję na drobną kostkę, doprawiam i smażę.
  2. Makaron robię wedle instrukcji na opakowaniu.
  3. Do usmażonej piersi dodaję mieszankę chińską i podsmażam około 7 minut ( zmniejszam ogień )
  4. Następnie dokładam makaron, zalewam sosem sojowym i gotowe.