Chińszczyzna
Witam!
Coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Do wykonania duże umiejętności kulinarne nie są potrzebne, wystarczy chwila cierpliwości, a pyszny smak gwarantowany :)
Składniki:
- 40 gram makaronu ryżowego
- 150 gram piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 200 gram mieszanki chińskiej ( marchewka, papryka, cebula, kiełki i chińskie grzybki mun)
- 1 łyżka sosu sojowego
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
- Cebulę i pierś kroję na drobną kostkę, doprawiam i smażę.
- Makaron robię wedle instrukcji na opakowaniu.
- Do usmażonej piersi dodaję mieszankę chińską i podsmażam około 7 minut ( zmniejszam ogień )
- Następnie dokładam makaron, zalewam sosem sojowym i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz