Pierś w sosie serowo - cebulowym


Składniki:

  • 150 gram piersi kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 50 gram sera camembert
  • 200 gram sosu jasnego Łowicz
  • Pół cukinii
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Bazylia
Przygotowanie:
  1. Pierś kroję w kostkę, cebulkę w piórka - mieszam ze sobą i z przyprawami. Odstawiam na minimum godzinę ( ja zostawiłam na całą noc w lodówce )
  2. Smażę pierś, ścieram cukinię na grubych oczkach i dodaję do piersi.
  3. Do usmażonej piersi wlewam sos i pokrojony w drobną kostkę ser. Przykrywam pokrywką i duszę około 15 minut, co jakiś czas mieszam. 


Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

Komentarze

Popularne posty