Pierś w sosie pieczarkowym na ostro
Składniki:
- 150 gram piersi kurczaka
 - 30 gram kaszy gryczanej
 - ok. 150 gram pieczarek
 - 200 gram sosu ciemnego Łowicz
 - 1 cebula
 - 1/3 papryczki chilli
 - Olej do smażenia
 - Sól
 - Pieprz
 
Przygotowanie:
- Kaszę gotuję wedle instrukcji na opakowaniu.
 - Pieczarki myję i kroję na pół, jeżeli są małe to zostawiam w całości, cebulę w piórka. Pierś w kroję w plastry i smażę na oleju.
 - Do piersi dodaję cebulę, pieczarki, sól i pieprz. Duszę pod przykryciem około 20 minut ( mieszam co jakiś czas).
 - Na patelnię wlewam ciemny sos, pokrojoną papryczkę chilli, zostawiam na około 5 minut i gotowe :)
 




Komentarze
Prześlij komentarz