Pierś w sosie pieczarkowym na ostro



Składniki:

  • 150 gram piersi kurczaka
  • 30 gram kaszy gryczanej
  • ok. 150 gram pieczarek
  • 200 gram sosu ciemnego Łowicz
  • 1 cebula
  • 1/3 papryczki chilli
  • Olej do smażenia
  • Sól 
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Kaszę gotuję wedle instrukcji na opakowaniu.
  2. Pieczarki myję i kroję na pół, jeżeli są małe to zostawiam w całości,  cebulę w piórka. Pierś w kroję w plastry i smażę na oleju.
  3. Do piersi dodaję cebulę, pieczarki, sól i pieprz. Duszę pod przykryciem około 20 minut ( mieszam co jakiś czas).
  4. Na patelnię wlewam ciemny sos, pokrojoną papryczkę chilli, zostawiam na około 5 minut i gotowe :)




Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

Komentarze

Popularne posty